Escola inclusiva

Ja fa uns anys que es debaten diferents models d’escolarització dels nens amb necessitats educatives especials (NEE). Hi ha moltes i variades opinions, desde la “necessitat” de les escoles d’educació especial, fins a la escola inclusiva. Entre mig tot tipus de varietats i matissos. Darrerament sembla que s’imposa el criteri de l’escola inclusiva, és a dir una escola que assumeix que cada  alumne té uns ritmes d’aprenantatge diferent i que s’adapta els ritmes a cada un dels nens. En certa manera és el sistema el que s’adapta i no pas l’usuari. Sembla un sistema prou raonable ja que de fet, tots els nens son diferents. Aquest sistema aporta avantatges no només als nens amb dificultats en l’aprenantatge sino a tota la comunitat escolar (alumnes, personal docent i altres pares). Els recents estudis sobre aquest sistema demostren que els nivells acadèmics assolits estan al mateix nivell que a les escoles que no accepten nens amb discapacitat i alguns àmbits els resultats son ampliament més satisfactoris. Malauradament, aquests àmbits tenen a veure amb conceptes poc tangibles, com son la tolerància, el desenvolupament de l’empatia, la col·laboració i el treball en equip, i una visió més amplia del món en que vivim cosa que els dona més eines als alumnes alhora de resoldre conflictes o problemes.

Tot i això queda molta feina per fer. Si esteu interessats en aquest tema, potser us interessi aquesta xerrada:

Des de la Comissió “Per l’escola inclusiva “de l’Escola Barrufet seguim fent passes per a la creació de la Xarxa per l’escola inclusiva a Barcelona. Amb aquesta finalitat us convoquem el proper dijous 7 abril a les 20 hores per conjuntament fixar les bases d’aquesta Xarxa i seguir fent camí cap a una escola inclusiva real.
Comptarem amb David Duran, Doctor en Psicologia de l´Educació i professor a la Facultat de Ciències de l´Educació de la UAB que ha publicat nombrosos articles i un llibre sobre aprenentatge cooperatiu.”

Tema: Xarxa per l’escola inclusiva de Barcelona
Conferenciant: Dr. David Duran. Doctor en psicologia de l’educació i professor a l’UAB.
Lloc: Escola Barrufet. Passatge Vapor Vell, 7 de Barcelona.
Data: 07-04-2011 a les 20:00.
Preu: gratuït (limitat a l’aforament de la sala).

0 Respostes to “Escola inclusiva”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: