Aquest és un recull de recursos que intenten “facilitar” la vida a les famílies de persones amb discapacitat i/o famílies nombroses. La llista creix a mida que ens aneu facilitant les vostres descobertes, que podeu enviar a: colaboradors arroba thelaiatelegraph.org

M’acaben de dir que el meu fill/a té una discapacitat. I ara què?
Sigui una discapacitat diagnosticada al naixement o bé amb posterioritat, el primer que cal fer és demanar tots els informes mèdics que ho avalen. Després cal posar-se en contacte amb el CAD Infantil (Centre d’Atenció al Disminuït). Aquest és l’organisme de la Generalitat de Catalunya que otorga el certificat de discapacitat i el seu grau. Normalment triguen uns tres mesos en donar dia i hora per la visita i avaluació. A partir d’aquí emeten el certificat de discapacitat del nen. És possible que en alguns casos el certificat caduqui als tres anys i s’hagi de tornar a avaluar passat aquest temps.

En la mateixa visita, un assistent social us explicarà quins són els ajuts i prestacions als quals teniu dret, i quin són els passos a seguir per aconseguir-los.

Independentment de la discapacitat otorgada, el vostre fill seguirà sent el mateix. Per tant no ens hem de frustar, al contrari, si ens donen un grau elevat de discapacitat, ja que això ens otorgarà un major nivell d’ajuts públics.

És important saber que un fill amb discapacitat compta per dos. Per tant amb un altre germà, ja tindreu consideració de família nombrosa.

IVA reduït
Quan aneu a fer ulleres graduades per als vostres fills, recordeu de portar el certificat de discapacitat. Amb ell, us aplicaran l’IVA reduit del 7%.

Empreses sensibles
Algunes empreses tenen programes d’ajut a famílies amb persones amb discapacitat o a les famílies nombroses. Aquest és un llistat no exaustiu fet a partir de les vostres aportacions i de les nostres troballes. Tot i que verifiquem la veracitat de les ofertes en el moment de la seva publicació, no ens podem fer responsables de les modificacions que puguin aplicar les empreses relacionades.

Didacmania, és una cadena de botigues de joguines de Barcelona. A banda de les darreres novetats també tenen un ampli stock de joguines clàssiques de fusta. Fan descompte per famílies nombroses.

Za-patitos. Sabateria infantil amb diverses botigues a Barcelona. Fan descomptes per famílies nombroses.

MRW, té en funcionament el Plan 2000, que permet a les persones amb discapacitat rebre o enviar gratuitament un paquet de fins a 5 Kg. a España, Andorra, Portugal i Gibraltar, un cop al mes. Només cal trucar a la seu telèfon, indicar el nom de la persona amb discapacitat i tenir preparat el certificat de disminució en el moment d’efectura la recollida o entrega. També tenen un Plan Gran Familia per a famílies nombroses.

La Sirena ofereix la tarjeta Família Nombrosa, que dona dret a un 5% de descomptes en els seus productes (excepte ofertes), a banda d’altres avantatges.

Port Aventura ofereix a tots els visitants amb una discapacitat superior al 33% (ho heu d’acreditar), descomtpes de entre el 40 i el 50% (segons les modalitats d’entrada escollida). Més informació al 902 20 22 20.

Imaginarium, la botiga de joguines i complements per a nens ofereix un 5% de descompte a les famílies nombroses.

Renfe, descompte de caràcter oficial dirigit a membres de família nombrosa que disposin del corresponent títol acreditatiu -aplicable tots els díes, a totes les classes i trens- segons categoria: 20% pels integrants de família nombrosa general i 50% pels integrants de família nombrosa especial. Aquestes reduccions son acumulables a qualsevol tarifa o oferta comercial.

Si té una discapacitat igual o superior al 65%, independentment de la seva edad, pot obtenir la Tarjeta Dorada Renfe amb una vigència anual i que ofereix descomptes de entre el 25 i el 40% en funció del tren escollit i del dia de la setmana en la que es faci el viatge. Igualment podrà obtenir la Tarjeta Dorada amb acompanyant, si així ho sol·licita, que permet viatjar a un acompanyany disfrutan de les mateixes condicions de descompte que el viatjer al cual acompanya.

Parc d’Atraccions del Tibidabo. Per acollir-se a la modalitat d’entrada de persona amb discapacitat (5€) és imprescindible acreditar un mínim del 33% de grau de discapacitat mitjançant la presentació del certificat de grau de disminució. Inclou entrada gratuïta acompanyant.

Europcar, 5% de descompte en el lloguer qualsevol vehicle, a qualsevol lloc d’Espanya durant l’any 2009. Per famílies nombroses.

Vueling, 5% al 10% en els serveis regulars nacionals per als membres de famílies nombroses que tinguin reconeguda oficialment aquesta condició podran beneficiar-se d’una reducció en les tarifes dels serveis regulars nacionals. Per aplicar aquest descompte, heu d’activar la casella de verificació que hi ha a la part inferior del cercador de vols i seleccionar una de les opcions que aparegui al desplegable.

També us haureu d’acreditar com a membres d’una família nombrosa al taulell de facturació de l’aeroport.

Museo del Prado, entrada gratuita per a persones amb discapacitat i reduïda (50%) per a membres de famílies nombroses.

0 Responses to “Recursos”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 487 other followers

%d bloggers like this: