A finals de setembre de 2005, va néixer la Laia, una preciosa i divertida nena amb un inesperat síndrome de Down. En aquell moment un torrent d’imatges, totes negatives, et venen al cap. T’inunda un sentiment d’impotència i d’injusticia difícil d’explicar. El temps i la informació s’han encarregat de dissipar qualsevol traça de pessimisme. Aquesta informació és la que vam trobar a faltar en els primers dies. Necessitàvem el contacte amb altres pares que haguessin passat per la mateixa situació i ens parlessin del dia a dia dels nens amb síndrome de Down. Avui la Laia està creixent feliç i cada dia que passa s’encarrega de recordar-nos que si un vol, un pot arribar fins allà on es proposi.

Només 10 dies després del seu naixement, la Laia va posar en marxa el The Laia Telegraph, un diari no diari en el que informava dels seus progressos a la família i amics. Poc a poc, i gràcies al boca orella, la tirada del TLT va anar augmentant, fins a dia d’avui, que gràcies a la inestimable col·laboració i suport del seu padrí, la Laia estrena la versió on-line del The Laia Telegraph.

Aquesta web, totalment casolana, pretén ser un fil amb la realitat quotidiana dels nens amb síndrome de Down i les seves famílies. Aquí hi trobareu tots els exemplars publicats del TLT, inclosos els especials. També hi trobareu una agenda amb les activitats de les diverses entitats que treballen amb la síndrome de Down, les darreres notícies, una llista de webs amigues i un apartat on tots aquells que vulgeu podreu explicar les vostres històries.

Esperem que ho disfruteu i us sigui útil,

Àlex i Marta
23 de setembre de 2006.

Avui, 9 de març de 2011, ha arribat el moment d’introduïr alguns canvis en el format del TLT. Els que ens heu seguit des del principi, haureu notat que d’un temps ençà, la Fototeca (la secció més apreciada per molts de vosaltres) no s’actualitzava. De la mateixa manera, l’aparició dels nous TLT cada vegada era més espaiada. Tot té una raó de ser. Alguns problemes amb el fet de distribuïr les fotos “alegrement” per internet, i la por (sí, jo, defensor de la xarxa, he dit por) van fer que prengués la decisió de restringir les fotos de la Laia. Respecte al segon tema, vull recordar que tota la web és absolutament casolana, des de la programació en HTML, el disseny, i evidentment els continguts i la traducció, fins al fet de pujar-la a internet i enviar els correus als subscriptors. Això volia dir aproximadament unes 8-9 hores de feina per cada número. Això cada vegada és més incompatible amb els requeriments presencials de la Laia, l’Oriol, la Marta i jo mateix. El dia només té, afortunadament, 24 hores.

Per tot això i també per donar un aire més participatiu al missatge que vol transmetre el TLT, l’hem convertit en un blog. Tanmateix, conservarà bona part de l’estructura del TLT antic, però sobretot mantindrà i potenciarà l’ànima i l’esprit amb el qual va néixer l’octubre de 2005: mostrar el dia a dia, sense dramatisme ni victimisme, de la vida amb síndrome de Down.

Des de un principi, hem tingut lectors de tots els punts del món, inclosos Israel, Rússia, el Japó a banda de tota Europa i bona part d’Amèrica del Sud. Tot i que el blog està pensat i escrit en català, hem incorporat les eines per poder-lo traduïr a sis idiomes més (Castellà, Portuguès, Anglès, Francès, Italià i Suec). Tots aquests idiomes tenen un raó de ser, i volem agraïr als lectors/amics d’aquests idiomes l’esforç que han fet aquests darrers anys llegint el TLT en un idioma que no era el seu. Les traduccions son cortesia de Google Translate.

Marta i Àlex
28 de febrer de 2011

0 Responses to “Editorial”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 487 other followers

%d bloggers like this: